Jeg var på leir i Berlin - 15 til 31 juli 2004. Leiren het "HIV/Aids Prevention Camp". Vi var 12 deltakere - fra 7 forskjellige land. Leiren var arrangert i samarbeid med ManCheck, en organisasjon (NGO) som drev med opplysende virksomhet blant homofile menn i Berlin, og vi bodde i leiligheten til lederen for denne organisasjonen. 

Leiren var delt i to deler: en studiedel og en praktisk del. Studiedelen gikk ut på å lære om SOS (seksuelt overførbare sykdommer), spesielt om HIV/Aids. Det ble holdt foredrag om denne problematikken på verdens basis, og så holdt vi presentasjoner om situasjonen i våre egne land: statistikk, hva som blir gjort for å forebygge, hvilke tilbud finnes etc. Vi besøkte også flere prosjekter: 

HYDRA - en kvinne-NGO som driver outreach-work, og deres målgruppe var kvinnelige prostituerte, SubWay - en tilsvarende organisasjon bare for mannlige prostituerte, To homofile leger som var spesialister i HIV/Aids og som bare hadde homofile menn som pasienter. 

Arbeidsdelen besto i å være med på outreach-work i samarbeid med ManCheck. Outreach-work betyr at man driver oppsøkende virksomhet hos målgruppen på deres arbeidssted. De ukene vi var der, var det flere prosjekter som skulle planlegges og utføres. Det var alt fra alternative klubber til dicsoer som skulle besøkes. Jeg ønsket å være med på prosjektene GameBoy, Medias FoamParty, Club69 og Midnight Cafe Performance. 

GameBoy var et konsept som vi arrangerte på et hipt utested for unge homofile, og Club69 var tilsvarende konsept, bare for eldre homofile (30+). FoamParty på Medias var skumfest på et sted for homofile av begge kjønn, og Midnight Cafe var arrangert i Volkspark Friedrichshain, som er et kjent ”cruising area” i Berlin, hvor menn kommer for å ha tilfeldig sex med hverandre. Berlin regnes for å være Europas fristed for "annerledes mennesker", og der er det utbredt å ha tilfeldig sex, spesielt bland homofile. Derfor er bruk av kondom ekstra viktig. 

Vi dro ut på outreach utkledd som hjelpepleiere eller alver; vi gjorde oss synlige ved å lage show, fortelle at vi var fra ManCheck og dele ut "cruising - packs" som vi lagde på forhånd. Hver pakke inneholdt en kondom, glidemiddel, informasjonshefte om SOS og en lollipop. Dette var en annerledes og morsom måte å jobbe på, som stemte overens med mine preferanser. Jeg hadde det kjempegøy, samtidig som jeg gjorde et lite bidrag i en større sak!

 

-Galina

JSN Gruve template designed by JoomlaShine.com