Internasjonal Dugnad arrangerer internasjonale dugnadsleire i Norge på bakgrunn av initiativ fra lokalsamfunn i vårt eget land. Vi tilbyr hjelp til selvhjelp der det finnes et velbegrunnet behov for en dugnadsinnsats og samarbeider med andre frivillige og idealistiske organisasjoner.

For eksempel har vi arrangert leirer i samarbeid med Narvik fredssenter i Nord; Kornhaug Norsk Fredssenter; flyktningemottak; Rudolf Steiner gården på Vallersund; Rudolf Steiner-landsbyen Jøssåsen; og Sandermosen stasjon på Kulturbanen.


Hva slags prosjekt?


Har du et prosjekt og ønsker støtte i form av en internasjonal dugnadsinnsats, kan du lese her om hva vi kan tilby og hva vi forventer av din organisasjon.

 

  • SCIs innsats gjelder først og fremst mennesker som er ofre for vold eller sosial, økonomisk eller politisk urettferdighet eller som lider under sult og sykdom.
  • I norsk målestokk innebærer hjelpen at prosjekter kan bli gjennomført der hvor det ellers ikke finnes økonomiske og menneskelige ressurser til gjennomføring av lokale oppgaver.
  • Internasjonal Dugnad konkurrerer ikke med betalt arbeidskraft, og støtter således bare opp om non-profit-virksomheter.

 

 

Hva kreves av våre samarbeidspartner?

  • Kost og losji for deltakerne
  • Innkvartering kan være enkel standard,:sovesal, hytte eller lignende. Deltakere kan ha med sovepose.
  • Kokemuligheter slik at deltakerne lager maten selv, eller at de får servert mat i kantine eller lignende.
  • Enkle arbeidsoppgaver som ikke krever spesielle forkunnskaper.
  • Arbeidsleder som veileder og overvåker arbeidet.
  • Nødvendig materiell og utstyr for utføring av arbeidet.
  • Mulighet for fritidsaktiviteter og sosiale tilstelninger.Administrasjonsavgift til Internasjonal Dugnad, kr 3 000 for en leir.

Kontakt oss

 
Tlf: 40 51 27 53
 
Adresse:
Konvallveien.16
0855 Oslo
 
Facebook:

 

Annerledes ferie? Prøv frivillig arbeid!

     

Internasjonal Dugnad har en lang historie som strekker seg tilbake til 1939, da den første norske dugnadsleiren ble arrangert i Norge. Hvert år arrangerer Internasjonal Dugnad 2-4 leirer i Norge, samtidig som det formidles plasser for norske deltakere til leirer over hele verden. 

På en dugnadsleir jobber du i en gruppe med internasjonale deltakere. Du jobber med praktiske arbeidsoppgaver som for eksempel maling, vedlikehold, ryddearbeid, økologisk jordbruk eller sosialt arbeid med barn og/eller funksjonshemmede. I tillegg til praktisk arbeid kan leiren inneholde et studietema, for eksempel miljøvern, ikke-vold, kvinnespørsmål, eller flyktningers rettigheter.

JSN Gruve template designed by JoomlaShine.com